top of page

Ses getirecek teknolojik gelişmeler

Güncelleme tarihi: 10 Şub

Microsoft, ölen kişilerle sohbet edilebilmesi için ilk adımı attı


Microsoft, insanların ölen yakınlarını dijital olarak toplanmış veriler sayesinde yapay zeka olarak geri getirip sohbet edebilecekleri bir teknoloji için patent başvurusunda bulundu.

Microsoft bu yöntem ile söz konusu kişinin görüntülerine ve ses kayıtlarına bakarak kendini geliştirdiği bir sohbet robotu sunacak.

Şirket görüntü ve derinlik bilgileri ya da video verileri aracılığıyla belirli kişilerin iki veya üç boyutlu modellerinin oluşturulabileceğini de patente dahil etti.


Ölen birinin simülasyonuyla konuşabileceğiniz fikri aslında yeni değil. Black Mirror'ın "Be Right Back" bölümünde bu konu işlenmişti. Bölümde genç bir kadın bir uygulamayı kullanıp ölen kişinin verilerini toplayarak bir robot oluşturuyor.


Teknoloji ile ilgili gelişmeler, hayatımızı kökten değiştiriyor. Yapay zeka, nesnelerin interneti ve blockchain gibi alanlardaki ilerlemeler, iş süreçlerini dönüştürüyor ve yeni fırsatlar sunuyor. Sağlık sektöründen eğitime, iletişimden ulaşıma kadar her alanda teknoloji büyük bir etki yaratıyor. Otomasyon ve robotik, endüstriyel üretimde verimliliği artırırken, akıllı şehirler çevresel sürdürülebilirliği teşvik ediyor. Ancak, teknolojik gelişmeler beraberinde bazı zorlukları da getiriyor. Veri gizliliği, güvenlik ve iş kayıpları gibi endişeler önemli bir yer tutuyor. Her şeye rağmen, teknoloji insanlığın ilerlemesini şekillendiriyor ve geleceğe yönelik umut vaat ediyor. Salutis Danışmanlık www.salutisdanismanlik.com
Teknoloji

Xiaomi, Mi Air Charge teknolojisi ile havadan şarj teknolojisini duyurdu.


Normal şartlarda kablosuz şarjı kullanmak akıllı telefonunuzu veya kablosuz şarj desteğine sahip olan başka bir cihazınızı kablosuz şarj pedlerinin üzerine yerleştirmeniz gerekiyor. Xiaomi’nin havadan şarj teknolojisi şu anda birkaç metrelik bir yarıçap içinde tek bir cihaz için 5 watt uzaktan şarj etme kapasitesine sahip. Aynı anda birden fazla cihaz da şarj edebilecek ve akıllı saatler, bilezikler ve diğer giyilebilir cihazlarla da çalışabilecek.


Çalışanların ruh halini yöneticiye bildiren bileklik geliştirildi.

Covid-19 ile evden çalışma sistemine geçen şirketler için geliştirilen, çalışanların ruh halini bildiren bileklik, Moodbeam olarak adlandırılıyor.

Basit silikon bir bileklik olarak görünse de bu bileklik üstünde bulunan sarı ve mavi renkleriyle kodlanan düğmelere sahip ve mobil uygulamaya bağlanıyor. Bu sayede çalışanların ruh hali yöneticisine bildiriliyor. Sistem, koronavirüs salgınında evden çalışan kişilerin ruh sağlığını izlemek isteyen şirketlerin kullanımı için geliştirildi.

Moodbeam’in kurucuları arasında yer alan Christina Colmer McHugh, “İşletmeler, artık fiziksel olarak çalışanların ruh halini göremiyor. Ama bu sistemle bir yönetici, telefonunu kaldırmadan 500 kişiye birden ‘İyi misiniz?’ diye sorabiliyor” diyor.

İngiltere merkezli Brave Mind adlı yardım kuruluşu, Moodbeam’i kullanan iş yerlerinden biri ve çalışanlar aktif bir şekilde bileklik ile etkileşime geçiyor.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page