top of page

Şirketlerin Sosyal Sorumluluk Projelerinin Çalışanlara Etkileri

Güncelleme tarihi: 10 Şub

Şirketler artık çevre sorunları, çalışan hakları, insan hakları vb. konularda asgari standartların ötesinde çalışmalar yapmaktadır.

Şirketler için sosyal sorumluluk projelerini iki başlıkta inceleyebiliriz.

1. Şirket çalışanlarına karşı yürütülen sosyal sorumluluk projeleri

2. Şirket dışında yürütülen sosyal sorumluluk projeleri


Şirketlerin sosyal sorumluluk politikaları, toplum, çevre ve paydaşlar için olumlu etkiler yaratmayı amaçlar. Sürdürülebilirlik, çevresel koruma, eğitim ve toplumsal kalkınma gibi alanlarda faaliyet gösterirler. Çalışanların refahını ve toplumsal ihtiyaçları göz önünde bulundurarak etik iş uygulamaları benimserler. Sosyal sorumluluk politikaları, şirketlerin itibarını artırırken toplumsal fayda sağlar. Salutis Danışmanlık. www.salutisdanismanlik.com
sosyal sorumluluk

Çalışanlar sadece ekonomik değerlerle tatmin olmamakta, manevi tatmin, kendini geliştirme açısından çalışma hayatını değerlendirmektedirler. İş güvenliği, ekonomik güvenlik dışında çalışanların motivasyonlarını arttıracak güven, sevgi ve ait olma duygusu sağlanmalıdır. Örnek verecek olursak çalışanlara yabancı dil eğitimi, evden çalışma, doğum günü izni veya kutlaması gibi şeyler söyleyebiliriz. Şirket için sosyal projelerden sonra çalışanları şirket dışında yürütülen sosyal sorumluluk projeleri de etkiler.

Şirketlerin çalışanlarına ilk vaadi bir aile olmak olduğu için çalışanlarının bu projelerden etkilenmesi kaçınılmazdır. Özellikle ülkece geçirdiğimiz bu kötü günlerde çoğu şirket halkımızın yanında olmuştur. Olmayanlar Linkedin, Twitter gibi sosyal mecralarda eleştirilere maruz kalmıştır.

Aile olma vaadi ile iş hayatlarına devam eden çalışanların üzerinde çok fazla etkili olan sosyal sorumluluk projeleri kişilerin kendini daha güvende hissetmesine ve bağlılık duygusunun gelişmesine yardımcı olur.

361 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page